Pažitka
Název:

Rýžový dezert se švestkami a skořicí


Rýžový dezert se švestkami a skořicí


Ingredience:
Ingredience:
švestky100 g
hrušky100 g
vařená kulatozrnná rýže250 g
řasa wakame velikost poštovní známky
skořice dle chuti
borůvky dle chuti
Postup přípravy:

Jeden z dezertíků, který nás asi nikdy neomrzí, nejraději jej máme vychlazený na snídani či svačinku. Zásoby z mrazáku se mi daří tenčit, musím se ještě chvíli snažit, aby byl mrazák vyprázdněn na další nášup ovoce a zeleniny a my si mohli dopřávat domácí ovoce i v zimě.

Uvařenou kulatozrnnou rýži smícháme s nastrouhanou hruškou a švestkami. Já měla švestky ze zásoby z mrazáku, lehce jsem švestky napařila na pařáčku a rozmixovala společně s rýží a nastrouhanou hruškou, přidala skořici, naplnila do pohárů a ozdobila borůvkami.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno