mléko | 1 l |
Zlatý klas | 1 balíček |
krystalový cukr | 200 g |
rýže | 200 g |
vanilkový cukr | 1 balíček |
kompot - meruňky, třešně, rybíz...prostě jakýkoliv (drobné ovoce může být čerstvé) | 350 g |
Ingredience: |
Rýžové dezerty nejsou zas až tak rozšířené, přitom lze vždycky vykouzlit nějakou tu poobědovou lahůdku. V kombinaci s pudinkem je tento recept opravdu vláčný a určitě se po něm jen zapráší.
Z 1/2 l mleka, Zlatého klasu a 120 g cukru uvaříme hustý pudink. Vlijeme do formy na srnčí hřbet, který jsme vypláchli studenou vodou. Na puding položíme vypeckované třešně a a jiné ovoce...Ze zbylého mléka, rýže, cukru a vanilkového cukru uvaříme hustou kaši, kterou horkou navrstvíme na ovoce a jemně přitlačíme. Dáme do ledničky dokonale vychladnout, nejlépe je připravovat den dopředu. Potom "srnčí hřbet" vyklopíme, ozdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou, nebo přelijeme ovocnou šťávou.
Podrobné info: