Pažitka
Název:

Rýžový nákyp se švestkami

vegetariánský recept


Rýžový nákyp se švestkami


Ingredience:
Ingredience:
rýže2 hrnky
rýžové mléko4 hrnky
kokosové mléko1/2 hrnku
švestky dle potřeby
rozinky dle potřeby
strouhaný kokos dle chuti
skořice špetka
kokosový olej trochu
agávový sirup dle chui
Postup přípravy:

Rýžový nákyp můžeme servírovat jako hlavní jídlo nebo také jako moučník. Jelikož děti milují sladké, tímto obědem je jistě dostanete.

V rýžovém mléce se skořicí jsem uvařila doměkka rýži. 
Do uvařené rýže jsem vmíchala rozinky, kokos a ještě trochu skořice (podle chuti osladit sirupem).
Do kokosovým olejem vymazané zapékací mísy jsem dala polovinu rýžové směsi, pokladla švestkami a zakryla druhou polovinou rýžové směsi. Vše jsem zalila ještě kokosovým mlékem, posypala kokosem a hurá do trouby
180°C, přibližně 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jana Hollmannová

    zavřít okno