Ingredience: | |
rýže | 2 hrnky |
rýžové mléko | 4 hrnky |
kokosové mléko | 1/2 hrnku |
švestky | dle potřeby |
rozinky | dle potřeby |
strouhaný kokos | dle chuti |
skořice | špetka |
kokosový olej | trochu |
agávový sirup | dle chui |
Rýžový nákyp můžeme servírovat jako hlavní jídlo nebo také jako moučník. Jelikož děti milují sladké, tímto obědem je jistě dostanete.
V rýžovém mléce se skořicí jsem uvařila doměkka rýži.
Do uvařené rýže jsem vmíchala rozinky, kokos a ještě trochu skořice (podle chuti osladit sirupem).
Do kokosovým olejem vymazané zapékací mísy jsem dala polovinu rýžové směsi, pokladla švestkami a zakryla druhou polovinou rýžové směsi. Vše jsem zalila ještě kokosovým mlékem, posypala kokosem a hurá do trouby.
180°C, přibližně 30 minut.