Pažitka
Název:

Šafránové risotto s krůtím masem


Šafránové risotto s krůtím masem


Ingredience:
Ingredience:
rýže arborio350 g
střední červená cibule1 ks
krůtí maso z vývaru200 g
bílé víno50 ml
parmazán50 g
máslo30 g
kuřecí vývar1 l
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
šafrán špetička
Postup přípravy:

Toto koření se u mě v kuchyni objevilo úplně poprvé, takže co lepšího se dá vymyslet než šafránové risotto.

Nejdříve si uděláme vývar (pokud nemáme), já jsem dělala krůtí a maso z něj jsem potom použila do risotta. Na olivovém oleji lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme nepropláchnutou rýži. Pořádně promícháme a opékáme několik minut, občas promícháme. Přilijeme víno a provaříme, než se odpaří alkohol. Přidáme šafrán, já měla dózičku z Lidlu 0,1 g. Pak už přiléváme postupně vývar (po sběračkách) a občas promícháme. Vždy, když se vývar vsákne, přilijeme další sběračku a to děláme, dokud není rýže al dente. Může to trvat cca 20 minut. Když je rýže akorát na skus, vypneme sporák a vmícháme máslo a parmazán. Nakonec přidáme krůtí maso a ještě lehce prohřejeme. Podáváme s hoblinkami parmazánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno