Pažitka
Název:

Salát Caesar s kuřecím masem


Salát Caesar s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
římský salát dle potřeby
majonéza4 lžíce
ančovičky4 - 5 filetek
česnek1 stroužek
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
voda2 lžíce
parmazáncca 50 g
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Na leden se vždy hodí salátové recepty. No a že tohle není zrovna ten nejzdravější a nejlehčí opomeneme. Kdo by totiž neměl salát Caesar rád. Nicméně existuje asi milion jeho variací, kombinací a při jeho objednání v restauraci si nikdy nemůžete být jisti tím, co vlastně dostanete. Základem úspěchu je však vždy skvělý dresing. Recept na můj nejoblíbenější salát Caesar pochází od našeho prvního českého Masterchefa Petra Jonáše a dát si jej můžete v brněnském Wellington Cafe. V mém receptu však chybí krutony a to zcela záměrně – jak už jsem říkala…leden je hodně o salátkování, ale v mém případě i o snaze vynechávat pšenici. Krutony si ale můžete doplnit. Stačí koupit obyčejné suchary, nalámat a vmíchat do salátu.

  1. Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na nugetky. Na suché pánvi či grilu opečte osolené a jemně opepřené maso z obou stran. Zvolte vyšší teplotu, aby maso získalo zlatavo-hnědou barvu.
  2. Opraný římský salát natrhejte na větší kusy do mísy.
  3. Smíchejte majonézu, na drobno nakrájené ančovičky, utřený česnek, šťávu z citrónu, pepř, malou špetku soli a vodu.
  4. Dresing vlijte do mísy se salátem. Přidejte na hrubo nastrouhaný parmazán a kuřecí maso. Rukama lehce salát promíchejte.

TIP: Maso v salátu nemusí být teplé.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Martina Skácelová

    zavřít okno