Ingredience: | |
kuřecí prsa | 2 ks |
římský salát | dle potřeby |
majonéza | 4 lžíce |
ančovičky | 4 - 5 filetek |
česnek | 1 stroužek |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
voda | 2 lžíce |
parmazán | cca 50 g |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Na leden se vždy hodí salátové recepty. No a že tohle není zrovna ten nejzdravější a nejlehčí opomeneme. Kdo by totiž neměl salát Caesar rád. Nicméně existuje asi milion jeho variací, kombinací a při jeho objednání v restauraci si nikdy nemůžete být jisti tím, co vlastně dostanete. Základem úspěchu je však vždy skvělý dresing. Recept na můj nejoblíbenější salát Caesar pochází od našeho prvního českého Masterchefa Petra Jonáše a dát si jej můžete v brněnském Wellington Cafe. V mém receptu však chybí krutony a to zcela záměrně – jak už jsem říkala…leden je hodně o salátkování, ale v mém případě i o snaze vynechávat pšenici. Krutony si ale můžete doplnit. Stačí koupit obyčejné suchary, nalámat a vmíchat do salátu.
TIP: Maso v salátu nemusí být teplé.
Podrobné info: