Ingredience: | |
salát Lollo rosso | 170 g |
rajčata | 2 ks |
uzená mozzarella (scamorza) | 125 g |
pražená sezamová semínka | 15 g |
opečený toast | dle chuti |
Zálivka: | |
olivový olej extra virgin | 50 ml |
balzamico | 1 lžíce |
hrubozrnná hořčice | 1 lžička |
sušená bazalka (nebo lépe čerstvá) | 1 lžička |
med | 1 lžička |
česnek | 1 stroužek |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
A zase ty bedýnky...Salát Lollo Rosso jsem nikdy nejedla a ani o něm neslyšela. Tyhle výzvy zkrátka miluju nejvíc. Je to trochu ostřejší, ale vynikající a lehká večeře.
Salát si rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme a natrháme na kousky asi o velikosti jednoho sousta. Rajčata nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo, posypeme sezamovými semínky a dobře promícháme. Vedle si připravíme zálivku z olivového oleje, balzamica, hořčice, bazalky, medu a česneku. Podle chuti osolíme a opepříme. Nalijeme na salát, dobře promícháme a podáváme s opečeným toastíkem.
Podrobné info: