Ingredience: | |
cherry rajčátka | 1/2 kg |
olivy bez náplně | 1 sklenička |
sušená bazalka | špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
čerstvá bazalka | hrst |
Obměna: | |
bazalkové pesto | 2 lžíce |
mozzarella | 1/2 ks |
Nepodceňujte chuť čerstvého bazalkového pesta ....
Cherry rajčátka přepůlíme, smícháme s olivami (ty jsou již slané), přidáme špetku sušené bazalky či italského koření bez soli, přelijeme olivovým olejem extra virgin a posypeme bazalkou.
Jako obměnu můžeme místo olivového oleje a sušené bazalky použít bazalkové pesto. Které třeba jednoduše vyrobíte v hmoždíři, kam natrháte byliny, kápnete olej a utvoříme bylinkovou emulzi. Ta se též hodí na těstoviny či pizzu.
Takže čerstvé basalkové pesto zamícháme do salátu, ozdombíme kouskem zelené bazalky s mozzarellou. Podáváme s čerstvou bagetkou, toastem či celozrnným pečivem.
Doboru chuť!