Ingredience: | |
lusky cukrového hrášku | 100 g |
zralé avokádo | 1/2 ks |
sezamové semínko | 1 lžíce |
sůl | 1/4 lžičky |
mix salátů: ledový, lolo, rosso, rukola | |
květák na páře | 1/4 - 1/2 hrnku |
čerstvý kozí sýr |
Je tu jaro, venku krásně, nabídka čerstvého ovozelu (ovoce+zeleniny) se nám rozšiřuje. Proč nevyzkoušet něco tak trochu netradičního? Třeba spojení mladého hrášku, který všichni dobře známe, ale většinou nás nenapadne jíst celé lusky (přitom ty obsahují spoustu chlorofylu, který nám dělá vyloženě dobře), s exotickým avokádem a vařeným květákem? Delikatesní. Přisypte trochu semínek, přikápněte konopný olej a užívejte si extra dávku vitamínů, minerálů, protizánětlivých omega-3 mastných kyselin a nálož vlákniny!
Lusky omyjeme, odkrájíme konce z obou stran a nasekáme na menší kousky. Nakrájíme si salát, přidáme nasekané hrachové lusky, nakrájené avokádo, posypeme sezamovým semínkem, solí a můžeme přidat květák. Pokud byste chtěli extra dávku bílkovin, můžete přidat čerstvý kozí sýr.
Dobrou chuť.