Pažitka
Název:

Salát s lusky sladkého hrášku a avokádem

vegetariánský recept


Salát s lusky sladkého hrášku a avokádem


Ingredience:
Ingredience:
lusky cukrového hrášku100 g
zralé avokádo1/2 ks
sezamové semínko1 lžíce
sůl1/4 lžičky
mix salátů: ledový, lolo, rosso, rukola
květák na páře1/4 - 1/2 hrnku
čerstvý kozí sýr
Postup přípravy:

Je tu jaro, venku krásně, nabídka čerstvého ovozelu (ovoce+zeleniny) se nám rozšiřuje. Proč nevyzkoušet něco tak trochu netradičního? Třeba spojení mladého hrášku, který všichni dobře známe, ale většinou nás nenapadne jíst celé lusky (přitom ty obsahují spoustu chlorofylu, který nám dělá vyloženě dobře), s exotickým avokádem a vařeným květákem? Delikatesní. Přisypte trochu semínek, přikápněte konopný olej a užívejte si extra dávku vitamínů, minerálů, protizánětlivých omega-3 mastných kyselin a nálož vlákniny!

Lusky omyjeme, odkrájíme konce z obou stran a nasekáme na menší kousky. Nakrájíme si salát, přidáme nasekané hrachové lusky, nakrájené avokádo, posypeme sezamovým semínkem, solí a můžeme přidat květák. Pokud byste chtěli extra dávku bílkovin, můžete přidat čerstvý kozí sýr.

Dobrou chuť. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Kateřina Váňová

    zavřít okno