Ingredience: | |
různé listové saláty | 2 velké hrsti |
zelené mandle | 5 ks |
Zálivka: | |
olivový olej | 3 lžíce |
čerstvá citronová šťáva | 3 lžíce |
javorový sirup | 1 lžíce |
melasa z granátového jablka | 1 lžíce |
sůl | špetka |
Zelené mandle jsou plody mandlovníku, které se před dozráním sklízí. Mají příjemně oříškovou vůni, měkkou, jedlou pecku a jemné chloupky na povrchu. Chuťově připomínají nezralé třešně.
Během března a dubna bývají součástí místních farmářských trhů. V těchto měsících jsou mandle nejchutnější. Křupavé a pevné na povrchu, měkké až rosolovité uvnitř. Často se konzumují lehce posypané solí jako chuťovka, finger food nebo malá svačina. Hodí se do zeleninových salátů, kde příjemně osvěží chutě.
Saláty natrháme na kousky, mandle nakrájíme na tenké plátky. Salát přelijeme zálivkou, kterou vytvoříme smícháním všech surovin na zálivku, a lehce promícháme.
Podrobné info: