Pažitka
Název:

Salát s medovou pancettou a granátovým jablkem


Salát s medovou pancettou a granátovým jablkem


Ingredience:
Ingredience:
salát (druh je na vás, může být i mix)150 g
granátové jablko1 ks
pancetta8 - 10 plátků
cherry rajčata10 - 12 ks
sýr feta1 balení
med1 lžíce
balzamikový ocet2 - 3 lžíce
olivový olej4 lžíce
šťáva z citronu dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:
U salátů zkouším všechny možné kombinace a musím říct, že tato je asi zatím chuťově nejzajímavější, také ho zkusíte? 

Salát omyjte a nechejte dobře okapat, dejte na talíř nebo do mísy, přídejte omytá a nakrájená cherry rajčata a cca polovinu jadýrek granátového jablka. Na pánvi opečte pancettu, když je zlatavá a křupavá, přidejte med, krátce ještě opečte. Do salátu nalijte zálivku - smíchejte balzamikový ocet, olivový olej, šťávu z citronu, sůl a pepř a salát pokapejte. Nakonec navrstvěte pancettu a kousky fety. Ihned podávejte. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno