Pažitka
Název:

Salát s pečenými křidélky a rajčaty


Salát s pečenými křidélky a rajčaty


Ingredience:
kuřecí křídla6 ks
ledový salát
menší rajče4 ks
červená paprika2 ks
bílá paprika1 ks
červená cibule1/2 ks
vinný ocet kapka
sýr Grana Padano
kapary10 ks
hrubozrnná sůl špetka
pepř špetka
Zálivka:
sojová omáčka5 lžic
olivový olej (já jsem dával ořechový)3 lžíce
čili paprička1/2 ks
pasta wasabi (nebo víc čili) dle chuti
česnek2 stroužky
šťáva z limetky1/2 ks
bazalka6 lístků
Ingredience:
Postup přípravy:

Salát nemusí být jen "zeleninová" nuda bez masa. O to větší pochoutka je to díky vypečeným křidélkům.

Připravíme si suroviny a jdeme na to! :-) 

Do misky nalijeme sojovku, do ní přidáme olej, limetkovou šťávu, prolisujeme česnek, přidáme pastu wasabi, najemno pokrájenou čili papričku a mletý pepř.

Rajčata zbavíme zelených "bubáků" řezem do písmene "V".

Cibuli nakrájíme na proužky.

Do pekáčku (zapékací mísy) vložíme křídla s rajčaty a posypeme cibulí.

Křidélka pomažeme marinádou. Stejně tak i rajčata. Zakápneme vinným octem (cca jednou lžící), posypeme hrubozrnou solí a nasekanými lístky bazalky (nebo oblíbených bylinek) a dáme péct na 160 stupňů na jednu hodinu.

Mezitím nakrájíme ledový salát, papriky na proužky a smícháme s pečenými a vychladlými křidélky a rajčaty. Posypeme sýrem a podle chuti nesekanými čili papričkami.

PŘEJI DOBROU CHUŤ ! 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno