kuřecí křídla | 6 ks |
ledový salát | |
menší rajče | 4 ks |
červená paprika | 2 ks |
bílá paprika | 1 ks |
červená cibule | 1/2 ks |
vinný ocet | kapka |
sýr Grana Padano | |
kapary | 10 ks |
hrubozrnná sůl | špetka |
pepř | špetka |
Zálivka: | |
sojová omáčka | 5 lžic |
olivový olej (já jsem dával ořechový) | 3 lžíce |
čili paprička | 1/2 ks |
pasta wasabi (nebo víc čili) | dle chuti |
česnek | 2 stroužky |
šťáva z limetky | 1/2 ks |
bazalka | 6 lístků |
Ingredience: |
Salát nemusí být jen "zeleninová" nuda bez masa. O to větší pochoutka je to díky vypečeným křidélkům.
Připravíme si suroviny a jdeme na to! :-)
Do misky nalijeme sojovku, do ní přidáme olej, limetkovou šťávu, prolisujeme česnek, přidáme pastu wasabi, najemno pokrájenou čili papričku a mletý pepř.
Rajčata zbavíme zelených "bubáků" řezem do písmene "V".
Cibuli nakrájíme na proužky.
Do pekáčku (zapékací mísy) vložíme křídla s rajčaty a posypeme cibulí.
Křidélka pomažeme marinádou. Stejně tak i rajčata. Zakápneme vinným octem (cca jednou lžící), posypeme hrubozrnou solí a nasekanými lístky bazalky (nebo oblíbených bylinek) a dáme péct na 160 stupňů na jednu hodinu.
Mezitím nakrájíme ledový salát, papriky na proužky a smícháme s pečenými a vychladlými křidélky a rajčaty. Posypeme sýrem a podle chuti nesekanými čili papričkami.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Podrobné info: