Ingredience: | |
filé z tuňáka Calvo v olivovém oleji | 1 balení (200 g) |
menší cuketa | 1 ks |
cherry rajčátka | dle potřeby |
mozzarella | 1 balení |
olivový olej | trochu |
hrubozrnná mořská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
čerstvá bazalka | dle chuti |
A máme tady opět salát, tentokrát ve středomořském stylu. Teď v létě se budou na mém blogu objevovat častěji, protože co jiného si v létě připravit k obědu nebo k večeři, než lehký a osvěžující salátek. Pečená rajčata miluji a mohla bych je jíst jen tak samotné. V salátu krásně doplňují chuť tuňáka a mozarelly. A pokud do něho přidáte navíc ještě grilovanou cuketu a čerstvě nasekanou bazalku, vykouzlíte úžasný salát, který si budete chtít připravovat znova a znova.
Cherry rajčátka omyjeme a překrojíme napůl. Takto překrojená rajčátka naskládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem a pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 30 minut. Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a na troše olivového oleje je ogrilujeme z obou stran. Hotová a upečená rajčátka naservírujeme na talíř, přidáme grilovanou cuketu, tuňáka a natrhanou mozzarellu. Vše zakápneme olivovým olejem, podle chuti dosolíme a ozdobíme nasekanou bazalkou. Salát podáváme jen tak samotný nebo s opečenou bagetkou.
Podrobné info: