Ingredience: | |
římský salát | 4 listy |
řapíkatý celer | 2 stonky |
hruška | 1 ks |
rukola | hrstka |
granátové jablko | pár zrnek |
hoblinky parmezánu | dle chuti |
Zálivka: | |
rostlinný olej | 1 lžíce |
med | 1 lžička |
citronová šťáva | 1 lžíce |
nasekané lístky meduňky | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Kombinaci zeleniny s ovocem v salátech miluju. Tenhle vznikl vlastně náhodou, když bylo potřeba zlikvidovat zásoby v lednici před odjezdem na dovolenou. A je skvělej!
Salát omyjeme a natrháme do mísy. Řapíkatý celer oloupeme škrabkou a nakrájíme na plátky. Přidáme kousky hrušky a rukolu.
Zálivku získáme smícháním všech ingrediencí. Nejprve metličkou rozmícháme med s olejem, pak přidáme citronovou šťávu, bylinky, sůl a pepř. Připravený salát promícháme se zálivkou, posypeme granátovým jablíčkem a parmezánem a můžeme servírovat, třeba s celozrnnými krekry.