Ingredience: | |
řapíkatý celer | 3 stonky |
středně velká červená jablka | 2 ks |
červené hrozny (nejlépe bezsemenné) | hrst |
nahrubo nasekané vlašské ořechy | hrst |
citronová šťáva | 1 lžíce |
bílý jogurt (bezlaktózový) | 2 lžíce |
Pokud jste ještě nikdy neochutnali salát Waldorf, je čas to napravit. Je to jediný salát, který si připravuji i na podzim nebo v zimě, protože je plný vitamínů a já bez něj zkrátka nedokážu žít. Spojení šťavnatých jablíček, aromatického celeru a sladkých hroznů je jednoduše geniální. Do klasického salátu Waldorf se přidává navíc ještě majonéza. Já jsem ji vyměnila za bílý jogurt a připravila tak jeho odlehčenější verzi.
Řapíkatý celer omyjeme a nakrájíme ho na kousky. Jablka očistíme, nakrájíme je na kostičky a společně s rozpůlenými hrozny je vsypeme do mísy k řapíkatému celeru. Do salátu přidáme hrst nasekaných vlašských ořechů, bílý jogurt, citronovou šťávu a vše promícháme. Salát rozdělíme do misek a podáváme.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: