Pažitka
Název:

Salát z červené čočky s uzeným masem


Salát z červené čočky s uzeným masem


Ingredience:
Ingredience:
uzené maso dle potřeby
červená čočka250 g
bylinky (petrželka, pažitka, polníček)150 g
vinný ocet30 ml
olivový olej100 ml
mletý římský kmín1 lžička
sůl dle chuti
dijonská hořčice1 lžička
Postup přípravy:

Čočku máme moc a moc rádi, navíc z červené čočky je výborný i salát. K tomu si dáme uzené a máme super oběd nebo večeři.

Červenou čočku uvaříme podle návodu. Výborné je, že ji nemusíme namáčet a vaříme krátce - cca 10 minut. Uvařenou čočku slijeme přes sítko a uložíme stranou do misky. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí. Přilijeme olej a metličkou jej vyšleháme na hladkou zálivku. Opatrně promícháme. Necháme vychladnout a nakonec přidáme na větší kousky i posekané bylinky. Podáváme s uzeným masem nebo se sázeným vejcem jen tak.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno