Ingredience: | |
uzené maso | dle potřeby |
červená čočka | 250 g |
bylinky (petrželka, pažitka, polníček) | 150 g |
vinný ocet | 30 ml |
olivový olej | 100 ml |
mletý římský kmín | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
dijonská hořčice | 1 lžička |
Čočku máme moc a moc rádi, navíc z červené čočky je výborný i salát. K tomu si dáme uzené a máme super oběd nebo večeři.
Červenou čočku uvaříme podle návodu. Výborné je, že ji nemusíme namáčet a vaříme krátce - cca 10 minut. Uvařenou čočku slijeme přes sítko a uložíme stranou do misky. Ocet smícháme s hořčicí, kořením a solí. Přilijeme olej a metličkou jej vyšleháme na hladkou zálivku. Opatrně promícháme. Necháme vychladnout a nakonec přidáme na větší kousky i posekané bylinky. Podáváme s uzeným masem nebo se sázeným vejcem jen tak.
Podrobné info: