Pažitka
Název:

Salát z červené řepy a černé ředkve


Salát z červené řepy a černé ředkve


Ingredience:
Ingredience:
střední červená řepa2 ks
černá ředkev1 ks
vlašské ořechy hrst
rozinky1/2 hrsti
celerová nať dle chuti
olivový olej4 lžíce
červený vinný ocet2 lžíce
med2 lžičky
hrubozrnná sůl dle chuti
vícebarevný pepř dle chuti
Postup přípravy:

Saláty preferuji hlavně v létě, ale tento salát se k podzimu prostě hodí. Jednak je ze surovin, které právě na podzim sklízíme ze zahrádek a jednak je v něm plno vitamínů, které každý v podzimním počasí uvítá. Není nikterak složitý a doslova za pár minut máte hotovo a můžete si pochutnávat na vitamínové bombě díky červené řepě a černé ředkvi.

Nejprve si očistíme řepu i ředkev a pak si je nakrájíme na přibližně stejné nudličky (komu se nechce krájet, tak může nastrouhat na hrubém struhadle). Poté si připravíme v misce zálivku na salát, tak že smícháme olivový olej, červený vinný ocet, med a vše prošleháme. Na závěr zálivku dle chuti osolíme a opepříme. Nasekáme si celerovou nať a také vlašské ořechy a rozinky. Tyto přidáme k nakrájené řepě a ředkvi a vše zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme salát vychladit. Podávat jej můžeme samotný nebo jako přílohu.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno