Pažitka
Název:

Salát z červené řepy a hrušek


Salát z červené řepy a hrušek


Ingredience:
Igredience:
malá řepa4 ks
olej na pokapání
hruška1 ks
vlašské ořechy5 ks
řepkový virgin olej1,5 lžíce
balzamikový ocet1 lžička
med1 lžička
zakysaná smetana2 lžíce
Postup přípravy:

Většinou začnu být hodně kreativní ve chvíli, kdy se snažím jíst o trochu zdravěji.

Saláty jsou pro experimenty ideálním materiálem a jíst každý den ten samý by nebavilo ani největšího milovníka stereotypů.

Řepu jsem oloupala a nastrouhala robotem na tenké plátky. Vyskládala jsem je na pečícím papírem vyložený plech a pokapala olejem. Pekla jsem na 180 °C na horkovzduch do měkka a ještě trochu déle pro opečenější chuť.

Hrušku jsem nakrájela na tenčí plátky a vyskládala je na talíř. Přesypala jsem jí upečenou řepou. V misce jsem vyšlehala olej, ocet a med na zálivku. Salát jsem ochutila několika kydanci zakysané smetany a nahrubo nalámanými vlašskými ořechy. Po přelití zálivkou už stačilo jen vyfotit a sníst.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lenka Bobková

    zavřít okno