Ingredience: | |
menší červená řepa | 2 ks |
čínské zelí | 4 listy |
ovčí brynza | 120 g |
čerstvá bazalka | 1 velká hrst |
jablečný ocet | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Moje milovaná bylinková zahrádka jede na plný plyn, k tomu nová škrabka na zeleninové nudličky a výborná brynza. Výsledek vidíte na obrázku. Svěží, rychlé a lehké skoro letní jídlo. Pro masožravce přihoďte nějaký steak nebo kuřecí plátek a o večeři je postaráno. Nechte si chutnat!
Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na nudličky nebo klasicky na struhadle. Zelné listy omyjeme a nakrájíme také na nudličky. Přihodíme nasekanou bazalku, nadrobenou brynzu a zakápneme jablečným octem. Přidáme trochu pepře, případně soli. S tou ale opatrně, brynza je sama o sobě slaná dost. Nakonec už jen promícháme a můžeme podávat.
Podrobné info: