Pažitka
Název:

Salát z červené řepy s brynzou a bazalkou

vegetariánský recept


Salát z červené řepy s brynzou a bazalkou


Ingredience:
Ingredience:
menší červená řepa2 ks
čínské zelí4 listy
ovčí brynza120 g
čerstvá bazalka1 velká hrst
jablečný ocet2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Moje milovaná bylinková zahrádka jede na plný plyn, k tomu nová škrabka na zeleninové nudličky a výborná brynza. Výsledek vidíte na obrázku. Svěží, rychlé a lehké skoro letní jídlo. Pro masožravce přihoďte nějaký steak nebo kuřecí plátek a o večeři je postaráno. Nechte si chutnat!

Červenou řepu oloupeme a nastrouháme na nudličky nebo klasicky na struhadle. Zelné listy omyjeme a nakrájíme také na nudličky. Přihodíme nasekanou bazalku, nadrobenou brynzu a zakápneme jablečným octem. Přidáme trochu pepře, případně soli. S tou ale opatrně, brynza je sama o sobě  slaná dost. Nakonec už jen promícháme a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno