Ingredience: | |
červená řepa | 2 větší bulvy |
niva | 150 g |
česnek | 2 - 3 stroužky |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
vinný ocet | pár kapek |
olivový olej | trochu |
Přidávám zase jeden receptík na úpravu červené řepy, která je v poslední době mou velkou oblíbenkyní a to nejen proto, že červená řepa má velmi nízký obsah kalorií, malé množství tuku a žádný cholesterol, ale protože mi prostě chutná.
Bulvy řepy omyjeme, odkrojíme "bubáky", osolíme, zakápneme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu, zabalíme do alobalu a pečeme v troubě cca hodinu. Po vychladnutí ji oloupeme a nakrájíme na kousky nebo na hrubo nastrouháme. Smícháme s nastrouhanou nivou, přidáme prolisovaný česnek a smícháme se zakysanou smetanou. Podle chuti dochutíme solí, pepřem a vinným octem. Salát necháme hodinu v chladu. Můžeme si ho dát samotný jen tak, nebo s čerstvou bagetkou, výborný je i ke grilovanému masu.
Podrobné info: