Ingredience: | |
kuřecí prso nakrájené na proužky | 1 ks |
sušená rajčata v oleji (celá sklenička = 285 g) | 1/2 skleničky |
mladá cuketa nakrájená na 2 cm silné půlměsíčky | 1/2 ks |
sušený česnek | 1 lžička |
uvařená tarhoňa | 1 hrnek (200 ml) |
nakrájená zelená petrželka | 1 lžíce |
nahrubo nastrouhaný tvrdší sýr | 3 lžíce |
Těstovinový rýže, neboli tarhoňa, je skvělá nejen jako příloha, ale skvěle se hodí například do salátů.
Do nádobky dáme olej ze sušených rajčat přidáme česnek, promícháme a přidáme nakrájené maso, cuketu a sušená rajčata. Vše zlehka promícháme, uzavřeme víkem a dáme alespoň na 6 hodin do lednice.
Poté na dobře rozehřáté grilovací pánvi grilujme-maso a cuketu z každé strany 5minut, rajčata 3minuty z každé strany.
Poté nakrájíme na sousta a v míse promícháme s tarhoňou a petrželkou.
Podle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Můžeme podávat teplé i studené-záleží na chuti.
Poznámka: Do osolené, vroucí vody na vaření tarhoni, můžeme pro hezkou žlutou barvu přidat na špičku lžičky koření kurkuma.
Podrobné info: