Ingredience: | |
červená paprika | 3 ks |
žlutá paprika | 3 ks |
slunečnicová semínka | hrst |
panenský olivový olej | 4 lžíce |
šťáva z citronu | 1 ks |
nasekaný koriandr | hrst |
hrubá mořská sůl | špetka |
čerstvě mletý pepř | špetka |
cukr | dle chuti |
Snadný a přesto neobvyklý salát, který jistě oceníte.
Salát z grilovaných paprik mám ve svém kuchařském repertoáru už nějaký čas. A je tedy nasnadě, že jeho recept stále ještě není zde. Tímto svou chybu napravuji, protože se blíží období letních grilovaček a dobrých příloh nebude nikdy dost.
Nejprve opečte papriky na grilu ze všech stran úplně dočerna. (Nemáte-li v plánu rozpalovat gril, stačí použít funkci gril v troubě.) Takto připravené je vložte do mikrotenového sáčku cca na 10 minut a nechte je pořádně se zapotit. Potom z nich lehce sloupněte slupky, nakrájejte je na proužky a vložte do misky.
K paprikám přidejte semínka a koriandr. Citronovou šťávu prošlehejte s olivovým olejem, solí a pepřem (bude-li na vás zálivka kyselá, můžete ji mírně dosladit moučkovým cukrem). Hotovou zálivkou polijte papriky a promíchejte.
Podávejte ke grilovanému masu či rybám, nebo jako lehoučkou vegetariánskou večeři.
Dobrou chuť!
Podrobné info: