Pažitka
Název:

Salát z grilovaných paprik


Salát z grilovaných paprik


Ingredience:
Ingredience:
červená paprika3 ks
žlutá paprika3 ks
slunečnicová semínka hrst
panenský olivový olej4 lžíce
šťáva z citronu1 ks
nasekaný koriandr hrst
hrubá mořská sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
cukr dle chuti
Postup přípravy:

Snadný a přesto neobvyklý salát, který jistě oceníte.

Salát z grilovaných paprik mám ve svém kuchařském repertoáru už nějaký čas. A je tedy nasnadě, že jeho recept stále ještě není zde. Tímto svou chybu napravuji, protože se blíží období letních grilovaček a dobrých příloh nebude nikdy dost. 

Nejprve opečte papriky na grilu ze všech stran úplně dočerna. (Nemáte-li v plánu rozpalovat gril, stačí použít funkci gril v troubě.) Takto připravené je vložte do mikrotenového sáčku cca na 10 minut a nechte je pořádně se zapotit. Potom z nich lehce sloupněte slupky, nakrájejte je na proužky a vložte do misky.

K paprikám přidejte semínka a koriandr. Citronovou šťávu prošlehejte s olivovým olejem, solí a pepřem (bude-li na vás zálivka kyselá, můžete ji mírně dosladit moučkovým cukrem). Hotovou zálivkou polijte papriky a promíchejte.

Podávejte ke grilovanému masu či rybám, nebo jako lehoučkou vegetariánskou večeři.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno