Ingredience: | |
ječné kroupy | 40 g |
vařená červená řepa | 125 g |
baby špenát (asi 35 g) | 2 hrsti |
slunečnicová semínka | 1 lžíce |
mozzarella | 100 g |
citronová šťáva | 2 lžičky |
javorový sirup | 2 lžičky |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | špetka |
výhonky z řeřichy | dle chuti |
Salátek se výborně hodí jako lehká varianta oběda, jelikož obsahuje množství polysacharidů i bílkovin, které dodají plno energie do zbytku dne, a přitom jde o pokrm lehce stravitelný, takže se nebudete cítit unaveně a přesyceně.
Kroupy navíc obsahují hodně vlákniny, sýr vám dodá vápník, řepa je známá se svými pozitivními účinky na játra a zelené doplňky jsou plné cenných vitaminů a minerálů.
Kroupy uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme a necháme zchladnout. Červenou řepu nakrájíme na kostky asi 1 cm velké. Mozzarellu nakrájíme na drobné kostičky. Z citronové šťávy, javorového sirupu, oleje a soli vymícháme dresing. V míse smícháme špenát, kroupy, nakrájený sýr, slunečnicová semínka a dresing. Na talíři zdobíme řeřichou.
Podrobné info: