Pažitka
Název:

Salát z nových brambor


Salát z nových brambor


Ingredience:
Ingredience:
nové brambory - co nejmenší1,5 misky
čerstvé zelené fazolové lusky250 g
jarní cibulka1 ks
kukuřice1/2 velké plechovky
vejce3 ks
řecký jogurt2 lžíce
kremžská hořčice1,5 lžičky
panenský olivový olej1,5 lžíce
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Postup přípravy:

Dnes si vytvoříme jednoduchý salát z malých brambor. Hodí se například k večeři a nebo po vynechání vajec jako příloha k masu.

Brambory si důkladně omyjeme, a pokud jsou větší, přepůlíme. Osušíme lehce utěrkou a dáme na plech s pečicím papírem do trouby na 30 minut při 190 °C. Poté lehce osolíme a opepříme, necháme vystydnout a pokapeme olivovým olejem.

Fazolové lusky si propláchneme vodou a zbavíme nevzhledných konců. V hrnci přivedeme k varu zhruba půl litru osolené vody, do které vhodíme 2/3 fazolových lusků. Necháme vařit pozvolna zhruba 10 minut. Poté propláchneme studenou vodou a nakrájíme na 1-2centimetrové kousky. Čerstvou třetinu lusků nakrájíme na tenká kolečka. 

Vajíčka si uvaříme podle chuti natvrdo či na hniličku a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku si nakrájíme na tenké plátky. 

Vychladlé kousky brambor dáme do velké mísy, přidáme fazolové lusky, vejce, cibulku a půlku suchého obsahu plechovky kukuřice. Dále přidáme jogurt, hořčici, sůl, pepř a zakápneme trochou olivového oleje. Vše dobře promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Štěpánka Petrů

    zavřít okno