Ingredience: | |
dýně hokaido | 500 g |
česbnek | 1 palička |
červená cibule | 2 ks |
šalotka | 2 ks |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
libeček | 1 špetka |
mix salátů | 1 sáček |
olivový olej | 2 lžíce |
máslo | 1 lžíce |
Na maso: | |
kuřecí prsa | 300 g |
dijonské hořčice | 1 lžíce |
grilovací koření | 1 lžička |
sůl | 1 čpetka |
pepř | 1 špetka |
červená paprika | 1 lžička |
olivový olej | 2 lžíce |
Dip: | |
bílý jogurt | 4 lžíce |
majonéza | 1 lžíce |
hladkolistá petržel | 1 hrstička |
pórek zelená část | 1 hrstička |
sušený česnek | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
citronová šťáva | 1 lžíce |
dýňová semínka | 1 hrstka |
Dnes vám představuji můj oblíbený salátek ve verzi low carb. Nejen, že je krásně barevný, ale výborně i chutná!
Dýni na větší kousky upečeme při 180 °C cca 15 min spolu se všemi uvedenými ingrediencemi ( kromě salátu). Dýně ztratí na objemu cca 1/3.
Naložené maso viz. ingredience připravíme na pánvi, dokud není měkké a krásně opečené.
Mezitím si smícháme do mistiřky dip , který je skvělou volbou k ostatním chutím.
Podáváme posypané zprudka opečenými semínky dýně.
Kdo nechce maso, muže místo něj dát například balkánský sýr. V tomto případě dáváme pozor na solení dýně před pečením.
Dobrou chuť.