Ingredience: | |
římské listy | 1 hlávka |
odtučněný tvaroh | 125 g |
mléko | 100 ml |
vejce | 1 ks |
paprika | 1 ks |
salátová okurka | 1/2 ks |
rajče | 1 ks |
ředkvičky | pár kousků |
jarní cibulka | 1 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
ocet | pár kapek |
Výborná lehká večeře....
Dáme vařit vodu, do které přidáme ocet. Připravíme si zálivku z tvarohu, mléka, soli a jemně nakrájené jarní cibulky, dle chuti. Nakrájíme zeleninu, natrháme římské listy a smícháme společně se zálivkou. Voda by nám už měla bublat jako o život, zmírníme tedy plamen, aby voda pořád vřela, ale nechceme z toho Karlovarské vřídlo. Vytvoříme uprostřed vír a vložíme vejce. S přičiněním výru se žloutek obalí v bílku a vznikne nám tzv. ztracené vejce. Vařte 2-3 minuty, aby byl žloutek stále tekutý. Nakonec vejce osolte a opepřete a můžete servírovat.
Energické hodnoty:
Sacharidy 20 g
Bílkoviny 25 g
Tuky 6 g
Energie 250 kcal
Výborná lehká večeře, kterou lze bez problému zařadit jak do redukčního jídelníčku, tak i do běžného stravovacího plánu. Vřele doporučuji.
Tipy: Pokud si nebudete jistí při přípravě ztraceného vejce, můžete jej připravit natvrdo a přimíchat do salátu, což splní nutriční účel, ale nebude to vypadat tak dobře. Pokud zrovna nedržíte dietu, můžete si k tomuto jídlu dopřát např. žitný chléb a zařadit toto jídlo např. jako plnohodnotný oběd.
Podrobné info: