Pažitka
Název:

Salát z rukoly, rajčat a fenyklu


Salát z rukoly, rajčat a fenyklu


Ingredience:
Ingredience:
rukola1/2 balení
soudková rajčátka San Marzano8 ks
avokádo1/2 ks
fenykl1/2 ks
zelené olivy dle chuti
hoblinky parmazánu dle chuti
Zálivka:
dijonská hořčice s vlašskými ořechy1 lžička
olivový olej2 lžíce
červený vinný ocet1 lžička
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když je takový vedro, jako poslední dny, člověku se nechce ani dejchat, natož jíst teplý, tučný jídla. Saláty jsou v takovým počasí to nejlepší, čim osvěžit organismus a naštěstí existuje milión kombinací ovoce i zeleniny, takže váš salát nikdy nemusí bejt nudnej.
Vyzkoušejte můj včerejší výmysl se zálivkou s dijonský hořčice s vlašskýma ořechama, kterou jsem objevila v Lidlu a která je neuvěřitelně dobrá!

Avokádo podélně rozpůlíme a vydlabeme lžičkou. Do mísy nakrájíme soudkový rajčata na půlkolečka, přidáme nakrájenej fenykl na proužky, olivy a rukolu. A pak zálivku, kterou získáme vyšleháním všech ingrediencí v emulzi. Prsty vše zlehka promícháme, aby zelenina nebyla zmačkaná. Servírujeme v miskách, s kousky avokáda a hoblinkama parmazánu.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno