Ingredience: | |
rukola | 2 hrsti |
trhané saláty (libovolný mix) | hrst |
olivový olej | 1 lžíce |
balzamicový ocet | 2 lžíce |
vinný sýr (nebo jiný aromatický sýr) | 50 g |
jahody | několik |
bílý chřest | cca 3 ks |
ghí | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
Už jste si letos také koupili chřest?! My zítra vyrážíme na chřestové slavnosti do Hostína u Vojkovic, kde bude v prodeji už i český ZELENÝ chřest, na který se celý rok těším ze všeho nejvíc. Pokud taky vyrážíte, nebo stále hledáte inspiraci, jak tuto lahůdku připravit, vyzkoušejte tento skvělý rukolový salát doplněný o čerstvé jahody a aromatický vinný sýr...rychlé, lehké ,svěží jídlo, které si zamilujete!!
Výhodou salátů je jejich rychlost a jednoduchá příprava, a není tomu jinak ani v tomto případě. Omyjeme si rukolu a ostatní saláty a zatím je přemístíme do mísy. Mezitím si oloupeme chřest, rozkrojíme ho na polovinu a ty ještě překrojíme na půl, aby nám vznikly jakési špalíčky. Na pánvi necháme rozehřát ghí a krátce na něm z obou stran chřest orestujeme. Nezapomene ho z každé strany osolit a opepřit.
Zatímco se restuje chřest, překrájíme na čtvrtiny jahody a sýr na kostičky. Salát promícháme s olivovým olejem a balzamicem a servírujeme posypaný kousky jahod, sýru a máslového chřestu.
Podrobné info: