Ingredience: | |
čerstvé tipinambury | 1 kg |
velká mrkev | 2 ks |
česnek | 2 stroužky |
vejce na tvrdo | 8 ks |
marinované tofu | 200 g |
ílý jogurt | 250 g |
bylinková sůl | 1 špetka |
mletý pepř | 1 špetka |
čerstvá pažitka | 1 hrstička |
mladé výhonky kopřiv | 1 hrstka |
jedlé květy na ozdobu | 1 hrstička |
Topinambury co nejdříve po vykopání vydrhneme kartáčem, později to půjde špatně. Nebo pokud nejsou tak rozvětvené dají se normálně oloupat jako brambory. Nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Dobře je hlídejte, jsou najednou uvařené skokově!
Topinambury scedíme do nadoby s opláchnutými kopřivovými výhony a přiklopíme. Pak topinambury necháme v odkryté míse trochu vychladnout. Nastrouháme do nich čerstvou mrkev, utřeme česnek, nakrájíme vejce a tofu, ochutíme. Na závěr vmícháme jogurt, pažitku a scezené kopřivy. Salát jíme čerstvý.
Topinambury co nejdříve po vykopání vydrhneme kartáčem, později to půjde špatně. Nebo pokud nejsou tak rozvětvené dají se normálně oloupat jako brambory. Nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Dobře je hlídejte, jsou najednou uvařené skokově!
Topinambury scedíme do nadoby s opláchnutými kopřivovými výhony a přiklopíme. Pak topinambury necháme v odkryté míse trochu vychladnout.
Nastrouháme do nich čerstvou mrkev, utřeme česnek, nakrájíme vejce a tofu, ochutíme.
Na závěr vmícháme jogurt, pažitku a scezené kopřivy. Salát jíme čerstvý.
Dobrou chuť!