Pažitka
Název:

Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy

vegetariánský recept


Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy


Ingredience:
Ingredience:
čerstvý špenát4 hrsti
nakrájený pórek hrst
oloupaný česnek1 palice
smetana 12%1 kelímek
lněný olej dle potřeby
jemně mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu. 

V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno