Název:Salát ze špenátových listů se smetanou a česnekovými chipsy
vegetariánský recept
Ingredience:
Ingredience: |
čerstvý špenát | 4 hrsti |
nakrájený pórek | hrst |
oloupaný česnek | 1 palice |
smetana 12% | 1 kelímek |
lněný olej | dle potřeby |
jemně mletý pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
olej | dle potřeby |
Postup přípravy:Špenát na záhoně roste, jak se říká, jako houby po dešti, a protože mi špenát chutná čerstvý, připravila jsem ho rodině ve formě salátu.
V pánvi rozehřejte olej, rozkrájejte česnek na plátky a opečte jej do hněda. Vyndejte ho bokem a nechte vychladnout.
Do větší misky natrhejte špenát, přidejte pórek, smetanu, sůl, pepř, asi dvě lžíce lněného oleje a opečený česnek. Promíchejte.
Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno