Ingredience: | |
losos | 1 porce |
česnek nakrájený na drobno | 1 stroužek |
bazalka nakrájená na drobno | pár lístků |
hladkolistá petržel nakrájená na drobno | pár lístků |
šťáva z 1/2 citronu | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olivový olej | několik lžic |
Včera jsem si připravila naprosto úžasnou večeři. Mého oblíbeného lososa. Jelikož jsem chtěla zkusit něco nového, nahlídla jsem do své italské kuchařky z roku 1989 a inspirovala se jedním receptem, který mě hned na první pohled zaujal. A to svou jednoduchostí.
Tyhle recepty mám nejraději. Italská kuchyně je jich plná a právě tyhle bývají kolikrát ty nejlepší. Už proto, že vám zaberou opravdu málo času. Takže budete potřebovat jenom čerstvý kousek lososa, pár bylinek a samozřejmě extra-panenský olivový olej. A je to!
Jako přílohu jsem zvolila naprosto jednoduchý salát, který omyjete a roztrháte na malé kousky. Zakápnete balzamikovým octem, extra-panenským olivovým olejem, osolíte, opepříte a přidáte na půlky nakrájená cherry rajčátka. A to všechno pořádně promícháte.
Rybu osolte, opepřete a pomažte olivovým olejem z obou stran. Dejte smažit na rozpálenou pánev. Mezitím si v misce smíchejte olivový olej, bylinky, špetku soli, česnek, citronovou šťávu a větší množství pepře. Nechte odpočívat.
Rybu osmahněte z obou stran. Jakmile je hotová, pokryjte vršek bylinkovou omáčkou a můžete podávat na čerstvém salátu!
TIP: Do bylinkové omáčky můžete přidat ještě rukolu.
Podrobné info: