Pažitka
Název:

Saské tvarohové placičky


Saské tvarohové placičky


Ingredience:
Ingredience:
brambory uvařené ve slupce500 g
máslo30 g
cuker100 g
vejce2 ks
sůl1/2 lžičky
citron - kůra z něj1 ks
tvaroh (nejlépe domácí od farmářů)250 g
hladká mouka80 - 100 g
sultánky nebo kandované ovoce60 g
přepuštěné máslo na smažení
cukr (skořicový) na posypání
Postup přípravy:

O víkendech musí být něco sladkého ke kávičce a vnoučátka si také vždy smlsnou.

Brambory oloupeme, rozdrtíme v lisu a necháme vychladnout.

Z másla, cukru a vajec ušleháme krém. Vmícháme sůl, citronovou kůru a tvaroh. Přidáme vychladlé brambory, mouku a sultánky. Vypracujeme hebké těsto.

V pánvi s vysokým okrajem rozehřejeme vrstvu přepuštěného másla silnou jako na prst. Pomoučenýma rukama tvarujeme placičky. Z obou stran je zvolna osmažíme dozlatova, necháme okapat na papírové utěrce. Hotové upravíme na talíře, posypeme cukrem nebo skořicovým cukrem. Výborně chutnají s ovocem, ovocnou šťávou nebo ovocnou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno