Ingredience: | |
listové těsto | 1 balení |
uzený losos | dle potřeby |
kozí sýr | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý černý pepř | špetka |
čertvý kopr nebo zelená petrželová nať | trochu |
zakysaná smetana | dle potřeby |
vejce | na potření |
Listové těsto je vděčný pomocník v kuchyni. Vykouzlíte s ním řadu výborných jídel.
Přiznávám bez mučení, že já sama si ho doma nevyrábím, ale kupuji. Mám svou oblíbenou značku a je jako domácí, kvalitní, vyrobené opravdu z másla. Když ke křupavému těstu přidáte skvěle sladěnou chuť lososa a kozího sýra, dostanete dokonalou večeři, hotovou do půl hodinky, se vším všudy!
Listové těsto rozválíme (nebo použijeme už rozválené). Nakrájíme ho na čtverce, doprostřed kterých položíme kousek lososa, kozího sýra a malý kopeček kysané smetany, kterou jsme dochutili solí, pepřem a bylinkami.
Šáteček složíme, pořádně přitiskneme okraje a položíme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova.
Po vytažení z trouby necháme maličko zchládnout a podáváme. Doplníme kopečkem ochucené zakysané smetany a přidáme nějaký výtečný zeleninový salát.
Dobrou chuť přeje Elly.
Podrobné info: