Pažitka
Název:

Sekaná, šťouchané brambory


Sekaná, šťouchané brambory


Ingredience:
Ingredience:
mletá maso mix (50% hovězí a 50% vepřové)1 kg
vejce2 ks
větší cibule1 ks
česnek2 stroužky
strouhanka2 lžíce
hrubá mouka2 hrsti
sladká mletá paprika dle chuti
majoránka dle chuti
sůl1 lžíce
cukr1 lžíce
pepř dle chuti
Šťouchané brambory:
brambory500 g
máslo dle potřeby
velká cibule3 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
jarní cibulka dle chuti
Postup přípravy:

Sekaná je výborná v tom, že se může konzumovat k obědu jako teplý pokrm a k večeři jen za studena s chlebem, jak ji máte rádi vy? My jsme ji v pořadu Hezky česky s Vendy a Adamem připravili se šťouchačkama.

Do mletého masa nasypeme lžíci cukru a soli, přilijeme 200 ml vody, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne proležet v lednici. Do uleželého mletého masa přidáme ostatní ingredience a vše dobře promícháme.

Jednu ruku si namočíme a dáme trochu mletého masa na dlaň druhé ruky a postupně přidáváme až k předloktí, takže máme na celé jedné ruce hrubý váleček masa, který si uplácáme do tvaru šišky. Volnou mokrou rukou si sekanou na ruce hezky uhladíme a položíme ji opatrně do pekáče, kde ji uhladíme i z druhé strany. Teď už jen podlijeme asi 200 ml vody, přikryjeme víkem a pečeme asi 40 minut ve vyhřáté troubě na 200 °C. Pak odkryjeme a pečeme ještě 10-20 minut, aby se nám vytvořila kůrčička.

ŠŤOUCHANÉ BRAMBORY

Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Nakonec vmícháme na másle usmaženou cibulku, osolíme, opepříme a přidáme jarní cibulku.

Fotos: Katalin Sándor

Všechny recepty z pořadu najdete na webu TV Paprika CzSkwww.tvpaprika.cz

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno