Ingredience: | |
mleté maso (syrové sekané) | cca 600 g |
listové těsto - vyválené | 2 balení |
velká cibule | 3 ks |
třtinový cukr | 120 g |
vinný ocet | 80 ml |
olivový olej | 1 lžíce |
vejce | 1 ks |
koření či semínka | na posypání |
Dnes vám ukážu, jak lze povýšit sekanou zase o level výš. Zkuste ji zabalit do listového těsta, posypat semínky či oblíbeným kořením a upéct.
Záměrně neuvádím recept na přípravu sekané, neb ji má každý rád jinak. Takže si podle toho, jak máme rádi, připravíme cca 600 g sekané.
Cibuli nakrájíme na slabší kolečka, v pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžíci oleje, přidáme cibuli a na středním plameni restujeme do měkka asi 10 minut. Přidáme cukr, ocet a vaříme dalších 15 minut. Odstavíme stranou a necháme vychladnout.
Listové těsto rozvineme na plech a dáme na něj 6 kopečků sekané.
Na každý kopeček sekané dáme 1/6 karamelizované cibule Přiklopíme druhým plátem těsta, v mezerách mezi kopečky k sobě přitiskneme a rádýlkem rozřežeme. Kraje k sobě přitiskneme vidličkou. Těsto potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme buď kořením, nebo semínky.
Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.
Před servírováním našikmo rozřízneme.
Podrobné info: