Ingredience: | |
selečí kolínka | 8 - 12 ks |
česnek | 8 stroužků |
cibule | 2 ks |
dobrý vývar | 3/4 l |
čerstvý pepř | 1/4 lžičky |
sůl | 1/4 lžičky |
chlazené máslo | 50 g |
hladká mouka | 50 g |
sádlo | 2 lžíce |
Selátko nemusí skončit jenom na tyči rožně, ale můžete si jej připravit i doma. Například kolínka vás mohou chuťově vystřelit až do nebes.
Na sádle si orestujeme nakrájenou cibuli a ke konci restování vložíme utřený česnek tak na dvě minuty a vše zalijeme vývarem. Kolínka naskládáme do pekáčku a zalijeme připravenou směsí. Dusíme přikryté asi 1a1/2 hodiny a poté odkryjeme a pečeme do barvy. Po upečení stáhneme z vrchu tuk, ze kterého uděláme trošku tmavší jíšky. Studenou jíšku dáme do vařícího výpeku, pořádně prošleháme a zavaříme alespoň 10 minut. Jako příloha se hodí špekový knedlík (videorecept ZDE), bramborový knedlík, ale také brambory nebo kaše. Podávat můžeme například také s listovým špenátem.
Podrobné info: