Ingredience: | |
ovesné vločky | 40 g |
mléko | 250 ml |
lněná semínka | 2 lžíce |
slunečnicová semínka | 2 lžíce |
kokos | 3 lžíce |
skořice | 1/2 lžičky |
lesní směs | 4 hrsti |
oříšky | hrst |
javorový sirup nebo med | dle chuti |
Jakmile venku vysvitne sluníčko, my máme více než 3 minuty času na snídani, tak si uvaříme teplou ovesnou kaši, sedneme si v pyžamu ven na zahradu a snídáme. Dá se říct, že tím vítáme jaro. A to už tu je. Dnes nám to dalo vědět!
Ráno jsem vstala a na tu teplou kaši dostala opravdu chuť. A tak jsem si řekla, že vám tento recept rovnou sepíši. Protože přesně tohle je můj nejoblíbenější recept na tu mojí pravou ovesnou.
Kolikrát si k ní udělám ještě nějaké lehké smoothie, bez mléka a s hodně ovocem a pomerančovou nebo jablečnou šťávou. Prostě to, které není těžké a hutné a spíše mi nahrazuje džus.
Jenže dnes nebylo posvícení a já měla nějaký stáhnutý žaludek. A tak došlo pouze na kaši a šálek kávy, který jsem si po snídani vypila přímo na sluníčku.
Když se mě zeptáte, jaká je moje nejoblíbenější chuť, tak když vynechám čokoládu, protože to je jasňačka, tak vždy odpovím skořice, kokos nebo vanilka. A rovnou dvě tyto moje nejoblíbenější voňavé příchutě tato kaše obsahuje.
Jo a ještě jedna aktualita. Včera jsem byla v Icelandu a mají tam 1 kg lesní směsi za 69 Kč v akci, takže kdo ho máte někde kolem, tak se tam určitě stavte.
Nejprve si do kastrůlku nalijeme mléko. Já použila sójové.
Když je mléko teplé, tak do něj přidáme vločky a povaříme je. Vznikne nám tím základ kaše. Kdyby byla řídká, dejte více vloček, kdyby hustá, přidejte mléko. Ale tohle řešte až tak po 3 minutách vaření. Kaše začne pomalu houstnout.
Poté přisypeme 2 polévkové lžíce lněných semínek. 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek. Také přidáme půl lžičky skořice. 3 polévkové lžíce kokosu. A celou směs přendáme do dvou mističek.
Na vrch nasypeme zmrzlou lesní směs. A jelikož je kaše horká, tak se než jí začnete jíst, rozmrzne.
Ještě na kaši nasypeme kousky oříšků. Já použila kešu, protože jsou jemné. Ale občas dávám lískové nebo vlašské.
A na úplný závěr kaši zaliji trošičkou sirupu nebo roztátého medu. To ale je v případě, že mám chuť na sladší variantu. Hlavně to s tím nepřehánějte, ať z toho nemáte cumel a cukrový šok.
Ps: klidně si tu kaši připravte den předem, ráno si jí jen ohřejte v mikrovlnce, posypte ovocem a snídaně je hotová.
Podrobné info: