Pažitka
Název:

Sépiové tagliolini s pršutem a omáčkou z grilované zeleniny


Sépiové tagliolini s pršutem a omáčkou z grilované zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
sépiové tagliolini250 g
cherry rajčátka10 ks
malá cuketa1/2 ks
smetana ke šlehání1 kelímek
prosciutto cotto3 plátky
parmezán na posypání hrstička
zelené olivy
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej
grilovací koření na zeleninu
Postup přípravy:

Tento recept musí nadchnout, každého milovníka těstovin. Už jste jedli sépiové těstoviny?

Do malé zapékací misky dáme rajčátka a cuketu nakrájenou na kostičky o velikosti zhruba 1cm. 
Pocákáme olivovým olejem a posypeme grilovacím (či jiným oblíbeným) kořením. 
Dáme na cca 20 minut do trouby pod gril. 
Poté přímo v pekáčku podlijeme smetanou ke šlehání, promícháme a ještě na 10 minut omáčku "dopečeme". 
Hotovou pak dle chuti dosolíme, smícháme s těstovinami, které sypeme nasucho opraženým pršutem a parmezánem. Můžeme přidat i olivy.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno