Pažitka
Název:

Šeříkový cukr


Šeříkový cukr


Ingredience:
Ingredience:
šeříkové kvítky dle potřeby
krystalový nebo pískový cukr dle potřeby
Postup přípravy:

Původně jsem měla v plánu sirup, ale recept se mi bohužel dostal do rukou až teď, kdy šeříky víceméně odkvetly, takže si tu jeho úžasnou vůni uchovám aspoň takto a příští rok se budu snažit to nezaspat.

Asi už tušíte, co s těmito dvěmi ingrediencemi udělat. Do sklenice sypejte menší vrstvy cukru, které vždy proložíte kvítky šeříku. Až sklenici naplníte, poctivě ji uzavřete a skladujte na chladném temném místě zhruba týden. Vždy, když půjdete okolo, sklenici lehce protřepněte, aby se vůně promísila. Pak jen šeřík vyberte, cukr nechte lehce proschnout, aby vám nevlhnul, a uložte zase zpátky do sklenice. Můžete si takto voňavě osladit čaj nebo sušenky, až se vám zasteskne po této nádherné jarní vůni. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno