Pažitka
Název:

Shakshuka


Shakshuka


Ingredience:
Ingredience:
měkká a hodně zralá rajčata800 g
červený paprikový lusk1 ks
cibule1 ks
kuřecí vývar na podlití trochu
vejce4 - 5 ks
mletá skořice špetka
mletý hřebíček špetka
sůl špetka
drcený pepř špetka
olivový olej trochu
hladkolistá petržel trochu
Postup přípravy:

Shakshuka je v podstatě něco jako arabská verze leča. Připravuje se na více způsobů, s menšími rozdíly. Základ je však všude stejný - měkká, hodně zralá rajčata a několik vajec.

Za těch pár let, co se pohybuji v arabském světě, jsem si shakshuku přizpůsobila k obrazu svému a zjednodušila na minimum. Je možné přidat lilek, cuketu nebo pálivou papričku.

Drobně pokrájenou cibuli jemně osolíme a na olivovém oleji zvolna (asi 10 minut) restujeme. Přidáme na kostičky pokrájenou papriku a párkrát promícháme. Poté vmícháme na kostičky pokrájená spařená a oloupaná rajčata, skořici, hřebíček a pepř. Podlijeme vývarem, podle potřeby dosolíme a pod pokličkou dusíme do měkka.

Na směs rozbijeme několik vajec (nemícháme!), která osolíme a pod pokličkou dusíme do uvaření vajec. Nakonec vše posypeme drobně posekanou hladkolistou petrželí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Khatib

    zavřít okno