Pažitka
Název:

Sicilský paprikový salát


Sicilský paprikový salát


Ingredience:
Ingredience:
barevná paprika4 ks
sušená rajčata6 ks
kapary1 lžíce
ančovička4 ks
česnek2 stroužky
čerstvá bazalka a petrželka hrstka
Zálivka:
šťáva z paprik veškerá zachycená
olivový olej3 lžíce
ocet balsamico1,5 lžíce
sůl špetka
citronová šťáva trocha
Postup přípravy:

Čím více barev papriky, tím pestřejší salát....

Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jádřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno