Ingredience: | |
barevná paprika | 4 ks |
sušená rajčata | 6 ks |
kapary | 1 lžíce |
ančovička | 4 ks |
česnek | 2 stroužky |
čerstvá bazalka a petrželka | hrstka |
Zálivka: | |
šťáva z paprik | veškerá zachycená |
olivový olej | 3 lžíce |
ocet balsamico | 1,5 lžíce |
sůl | špetka |
citronová šťáva | trocha |
Čím více barev papriky, tím pestřejší salát....
Papriky pečeme pod grilem ze všech stran, dokud se nám na slupce nezačnou tvořit černé puchýře. Papriky vložíme do mikrotenového sáčku a uzavřeme, aby se zapařily. Poté je snadno oloupeme, vyjmeme jádřince a veškerou šťávu z paprik uchováme do zálivky.
Papriky nakrájíme na kousky, přidáme k nim kapary, posekané ančovičky, sušená rajčata, česnek, petrželku s bazalkou a promícháme s připravenou zálivkou. Můžeme podávat vlažné nebo necháme rozležet v lednici.