Ingredience: | |
hovězí žebra | 650 g |
mrkev | dle chuti |
petržel | dle chuti |
řapíkatý celer | dle chuti |
cherry rajčátko | 1 ks |
cibule | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
bylinky | dle chuti |
kurkuma | špetka |
muškátový květ | špetka |
nudle nebo domácí drobenka | dle chuti |
Protože jsme "polévková rodina", chyběl nám na dovolené takový pořádný český silný vývar. Hned po příjezdu domů jsme si pochutnali na tomto vývaru z hovězího žebra.
Omyté hovězí žebro vložíme do tlakového hrnce s očištěnou zeleninou, špetkou soli, kořením a bylinkami. Tlakujeme cca 20 minut. Po této době vývar přecedíme. Zeleninu a obrané měkké maso z hovězího žebra pokrájíme na malé kousky a vložíme zpět do vývaru. Přidáme uvařené a scezené polévkové nudle a pokrájené bylinky. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s petrželkou.
Podrobné info: