Pažitka
Název:

Silný slepičí vývar se zeleninou a domácími nudlemi


Silný slepičí vývar se zeleninou a domácími nudlemi


Ingredience:
Ingredience:
slepice1 ks
neloupaná cibule1 ks
kurkuma špetka
celý pepř5 ks
barevný pepř5 kuliček
celer1/2 ks
mrkev2 ks
mražený hrášek hrst
petržel i s natí1 ks
bujon dle potřeby
voda dle potřeby
libeček dle chuti
petrželka dle chuti
domácí nudle dle potřeby
Postup přípravy:

Poslední dobou miluji vývary (slepičí, vepřový, hovězí). Ono na tom opravdu něco je, když naše babičky říkaly, že bez polévek není oběd, já si ho dávám teď i 2x denně. Někdy nepotřebuji ani další jídlo.

Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí. Můžeme přidat i bujon. Vaříme, tlakujeme na pomalém plameni cca 25-30 minut (pokud vaříme polévku jen tak bez tlakového hrnce v nádobě, pak vývar vaříme cca 2 hodiny). 
Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a přidáme zavařit i hrášek.
Slepici vyjmeme, maso obereme, část obraného masa ze slepice přidáme do polévky.
Polévku osolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Krátce povaříme.
Zavaříme uvařené, scezené domácí nudle.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno