Pažitka
Název:

Silný vývar z morkových kostí a kořenové zeleniny


Silný vývar z morkových kostí a kořenové zeleniny


Ingredience:
Ingredience:
morkové kosti2 ks
naložená nastrouhaná kořenová zelenina v soli dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
slupka od cibule dle chuti
paprika1 ks
rajče1 ks
jarní cibulka1 ks
mražený hrášek dle chuti
těstovinová rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Pokud máte chuť na pořádně silný vývar, není nic lepšího než jej připravit z morkových kostí, které jsou v případě vývaru nenahraditelnou surovinou.

Morkové kosti uvaříme společně s paprikou, rajčetem, slupkou od cibule a jarní cibulkou. Kosti vyjmeme a ponecháme si morek na knedlíčky.

Do vzniklého vývaru přidáme naloženou strouhanou zeleninu v soli (nebo čerstvou zeleninu), kterou předem propláchneme od soli a zavaříme těstovinovou rýži. 

Přidáme hrášek a ještě krátce povaříme. Ochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme nať z jarní cibulky.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno