Ingredience: | |
vepřové masité kosti | 600 g |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
pórek | dle chuti |
řapíkatý celer | dle chuti |
mražený hrášek | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
bobkový list | 2 ks |
celý pepř | 2 kuličky |
kurkuma | špetka |
voda | dle potřeby |
nudle | na zavaření |
petrželka | dle chuti |
pažitka | dle chuti |
Nevím proč, ale takto to mám celý svůj život. V zimě i v létě, když mám uvařenou polévku, jsem ráda, že mám něco teplého v žaludku k obědu i k večeři. Ať už se jedná o zeleninové či masové vývary, polévky mi vždy pěkně uklidní žaludek a je mi po nich skvěle.
Vepřové kosti uvaříme s vodou a kořením doměkka. Polévku přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou zeleninu. Zavaříme hrášek na cca 5 minut. Polévku osolíme, opepříme a přidáme uvařené scezené nudle.
Nakonec ještě přidáme petrželku a pažitku a můžeme podávat.
Podrobné info: