Ingredience: | |
vepřové kosti | 4 ks |
mrkev | dle potřeby |
petržel | 1 ks |
celer | 1/2 ks |
kurkuma | špetka |
cherry rajčátka | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
bobkový list | 2 ks |
nové koření | 2 - 4 kuličky |
petrželka | dle chuti |
Nočky: | |
vejce | 2 ks |
sůl | dle chuti |
hrubá mouka nebo krupička | dle konzistence |
Když vařím vývar, přidávám do něj slupku z cibule nebo rajčata, abych měla polévka nejen krásnou barvu, ale i výbornou chuť a pořádnou sílu.
Do tlakového hrnce vložíme kosti, oškrábanou kořenovou zeleninu, snítku celerové a petrželové natě, bobkové listy, koření, rajčata a sůl.
Zavřeme poklicí a tlakujeme cca 20 minut. Když sundáme poklici, přecedíme zeleninu, vyndáme koření a kosti. Zeleninu pokrájíme na kousky, rajčátka nám dodají pěknou barvu i chuť a vše pokrájené vložíme zpět do vývaru.
Můžeme také zeleninu vyjmout a povařit ve vývaru ještě jinou zeleninu.
Zavaříme do vývaru noky z vajec a hrubé mouky (krupičky).
Nakonec přidáme nasekanou petrželku a můžeme podávat.
Podrobné info: