Ingredience: | |
šípky | 3 kg |
agar | dle potřeby |
sůl | špetka |
rýžový sirup | pro případně doslazení |
Marmošku používám jen tak na pečivo, na perník, do ovesné kaše - naprostá bomba!
Šípky jsem si nejprve oprala a ořezala jejich špičky (řeknu Vám, byla to makačka). Poté jsem je dala vařit do měkka, po uvaření jsem je propasírovala přes síto. A znovu jsem dřeň se slitou vodou, osolenou špetkou soli, vařila. Po 15 minutách vaření jsem přidala Agar na zahuštění. Ještě horké jsem nalila do zavařovacích sklenic a nechala ztuhnout. (Sklenice doporučuji před naplněním opláchnout chvíli v teplé vodě - neprasknou!)
Marmeládu je možné dosladit rýžovým nebo agávovým sirupem.
Vytvořila jsem necelé 2l marmelády.