Pažitka
Název:

Skořicová quinoa kaše s fíky


Skořicová quinoa kaše s fíky


Ingredience:
Ingredience:
quinoa1 hrnek
rostlinné mléko1 hrnek
přepuštěné máslo1 lžíce
med2 lžíce
čerstvé fíky dle potřeby
hřebíček4 ks
skořice2 lžičky
kokosové plátky na ozdobu
sůl špetka
Postup přípravy:

Snídaně je základ celého dne. Pokud chcete svůj organismus po ránu nastartovat, zvolte nejlépe teplou snídani v podobě jakékoliv kaše. Teplá kaše umí rychleji nastartovat metabolismus, dodá Vám energii a vyhnete tak se celodenní únavě. Místo klasických ovesných vloček vyzkoušejte i jiné varianty. Já jsem vybrala svou oblíbenou quinou, kterou jsem doplnila čerstvými fíky.

Quinou několikrát spatřte horkou vodou, abyste se zbavili hořké chuti. Do hrnce nalijte mléko, přidejte quinou, skořici, hřebíček a špetku soli. Přikryjte pokličkou a vařte doměkka cca 20 minut. Jakmile je quinoa měkká, vmíchejte do kaše lžíci přepuštěného másla a med. Před podáváním kaši ozdobte čerstvými fíky a kokosem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno