Ingredience: | |
quinoa | 1 hrnek |
rostlinné mléko | 1 hrnek |
přepuštěné máslo | 1 lžíce |
med | 2 lžíce |
čerstvé fíky | dle potřeby |
hřebíček | 4 ks |
skořice | 2 lžičky |
kokosové plátky | na ozdobu |
sůl | špetka |
Snídaně je základ celého dne. Pokud chcete svůj organismus po ránu nastartovat, zvolte nejlépe teplou snídani v podobě jakékoliv kaše. Teplá kaše umí rychleji nastartovat metabolismus, dodá Vám energii a vyhnete tak se celodenní únavě. Místo klasických ovesných vloček vyzkoušejte i jiné varianty. Já jsem vybrala svou oblíbenou quinou, kterou jsem doplnila čerstvými fíky.
Quinou několikrát spatřte horkou vodou, abyste se zbavili hořké chuti. Do hrnce nalijte mléko, přidejte quinou, skořici, hřebíček a špetku soli. Přikryjte pokličkou a vařte doměkka cca 20 minut. Jakmile je quinoa měkká, vmíchejte do kaše lžíci přepuštěného másla a med. Před podáváním kaši ozdobte čerstvými fíky a kokosem.
Podrobné info: