Ingredience: | |
mandle | 300 g |
moučkový cukr | 300 g |
bílky | 3 ks |
mletá skořice | 1 lžička |
Každoroční problém co z bílky při pečení vánočního cukroví, je tímto receptem aspoň z části vyřešen. Navíc jako bonus získáte nový druh cukroví, který je prudce jedlý a vypadá přímo sněhově vánočně.
Mandle nastrouhat najemno, bílky vyšlehat s cukrem do husté hmoty.
1/3 bílků oddělat stranou na polevu.
Zbytek vyšlehaných bílků smíchat s mandlemi a skořicí v "těsto".
To vyválíme na cca 0,5 cm silný plát- podsypaváme moučkovým cukrem.
Vykrajujeme hvězdičky, které potíráme zbytkem vyšlehaného bílku.
Sušíme v troubě při 120 °C asi 20 minut.