Pažitka
Název:

Skořicovo-medový kynutý koláč s jablky


Skořicovo-medový kynutý koláč s jablky


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka typ 1050 Lidl400 g
cukr krystal50 g
droždí42 g (1 kostka)
žloutek2 ks
mléko200 ml
olej150 ml
sůl špetka
skořicový cukr1 ks (20g)
Náplň:
jablka6 ks
skořicový cukr1 ks
med3 lžíce
rozinky hrst
máslo3 lžíce
cukr moučka dle potřeby
Postup přípravy:

Vůně jablek, skořice a medu k pozdnímu podzimu prostě patří. Můj dnešní odpolední plán je: ukrojit si kus tohohle koláče, uvařit si kakao, zachumlat se s mým malým zlobidlem do teplé deky a koukat na pohádky.

Těsto si nechávám zadělat a vykynout pekárnou na chleba. Program- Příprava těsta. Vykynuté těsto si rozdělíme na tři stejné části a z každé vyválíme podlouhlý plát - jako na závin. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme nastrouhaná jablka, posypeme skořicovým cukrem, rozinkami a pokapeme medem. Těsto srolujeme jako roládu a pevně přitiskneme okraje. Nakrájíme na cca 6 cm pláty - šneky. Ty skládáme do máslem vymazané koláčové formy o průměru 29 cm. Necháme ještě cca 20 minut nakynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut dozlatova. Upečený teplý koláč potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno