hladká mouka | 50 g |
polohrubá mouka | 150 g |
pivo | 100 ml |
Hera | 1/2 kostky |
jemně nakrájené hlávkové zelí | 3 hrsti |
spařené hrozinky | 1 hrst |
cukr | 4 lžíce |
skořice | 1 lžíce |
citronová šťáva | |
vejce | 1 ks |
strouhanka | 3 lžíce |
Ingredience: |
Vyzkoušejte recept na závin s neobvyklými kombinacemi. Jedná se o kombinaci piva a zelí a přitom se jedná o sladkou chuť.
Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.
Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C).