Pažitka
Název:

Skořicový pivní závin za hlávkovým zelím


Skořicový pivní závin za hlávkovým zelím


Ingredience:
hladká mouka50 g
polohrubá mouka150 g
pivo100 ml
Hera1/2 kostky
jemně nakrájené hlávkové zelí3 hrsti
spařené hrozinky1 hrst
cukr4 lžíce
skořice1 lžíce
citronová šťáva
vejce1 ks
strouhanka3 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Vyzkoušejte recept na závin s neobvyklými kombinacemi. Jedná se o kombinaci piva a zelí a přitom se jedná o sladkou chuť.

Mouku smícháme s kousky Hery a spolu s pivem vypracujeme těsto. Necháme 10 minut odpočinout, pak na pomoučeném válu vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.

Zelí dusíme s olejem a vodou asi 15-20 minut. Pak slijeme a necháme vychladnout. Na těsto nasypeme strouhanku, zelí smíchané se skořicí a cukrem, podle chuti zakápneme citronovou šťávou.

Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a zabalíme. Celý závin opět potřeme vajíčkem a dáme do vyhřáté trouby péct asi na 40 minut (cca 190°C). 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno